Han blir InfoSolutions nya vd

Efter 15 år av tillväxt och innovation kliver grundaren Alex Stendahl av vd-posten för InfoSolutions.

Till ny vd utses Jesper Broström.

Jesper Broström har en lång bakgrund som entreprenör och bolagsbyggare inom tech, it och digitalisering där han som vd och delägare i olika företag och branscher utvecklat team och drivit tillväxt. Han har även investerat i små och medelstora tech- och IT-bolag.

Broströms ambition och uppdrag på InfoSolutions är tydligt – att utveckla verksamheten och fortsätta tillväxtresan. Inom några år ser han ett bolag som är större både omsättningsmässigt och lönsamhetsmässigt med fler medarbetare. Bolaget har då expanderat både på den inhemska marknaden och internationellt. Tillväxten ska ske organiskt och genom förvärv.

– Jag har haft förmånen att ha varit med på ett flertal tillväxtresor tidigare och tycker att det är extremt spännande och roligt att utveckla team och utveckla affärer. Jag älskar entreprenörskap och att få organisationer att driva mot en gemensam målbild. Många av komponenterna för en fortsatt spännande tillväxtresa finns på InfoSolutions och det är en kittlande utmaning att hjälpa till att digitalisera sjukvården. Det känns bra att kunna leverera produkter och lösningar till människor som har behov av vård. Även att vara en del i att få vården att jobba effektivt och underlätta deras arbete, berättar Jesper Broström.

Jesper Broström har haft sjukvården och även apotek som kunder i tidigare uppdrag där han jobbat med digitalisering av affärsflöden. Broström har även varit vd och ägare på ett bolag inom djursjukvården som säljer journalsystem och verksamhetssystem för kliniker och djursjukhus, vilket tangerar på InfoSoluions område; att koppla ihop it-system inom hälso- och sjukvården. Svensk djursjukvård är avancerad och systemen är hjärtat i verksamheten, såsom schemaläggning, ekonomi- och kassasystem samt journalsystem som integreras mot labb och röntgen med remiss.

– Min mamma är doktor och har varit vd för sjukhus så vi har ofta haft diskussioner om digitalisering i sjukvården. Det finns mycket att göra där är min åsikt samtidigt som sjukvården är lyhörd och positiv till att vilja utvecklas, vilket innebär att det finns stor potential på marknaden. Det ser jag som en spännande utmaning, säger Broström.

Vidare berättar Broström att han ser en bra kärna hos InfoSolutions för att fortsätta tillväxtresan, såsom bra produkter, bra marknadsposition, bra team och en stadig utveckling och efterfrågan. När Broström tillträder ser han framförallt två spår han vill genomföra under den första tiden som vd. Ett internt spår som går ut på att lära sig verksamheten, analysera vägen framåt och sätta strategin, och ett externt spår där han besöker kunder på marknaden för att bygga relationer, förstå deras behov och få en inblick i deras vardag.

– Mitt sätt att approchera marknaden är väldigt kundorienterat. Vår existens är baserad på ett kundbehov och att driva tillväxt innebär att ha nöjda kunder, bra produkter, bra leverans och bra service. Därför är det viktigt för mig att vara lyhörd för kundens behov och att vara ute på marknaden. På det sättet kan vi hitta effektiva lösningar som underlättar kundens vardag, säger Jesper Broström.

InfoSolutions tidigare vd och medgrundare, Alex Stendahl, blir kvar i bolaget som både entreprenör och styrelseordförande. Stendahl kommer jobba med att få ut nya produkter på marknaden i nära samarbete med bland annat regioner och myndigheter.

– I takt med att bolaget har växt har jag sett att jag gör mig bättre i entreprenörsrollen och kommer jobba närmare verksamheten tillsammans med våra kunder. Därmed lämnar jag med god hand över vd-uppdraget till en person som kan skapa mer struktur och ta bolaget till nya höjder, säger Stendahl.

– Nya tider har nya möjligheter – som behöver nya spelare. Jag är kvar i bolaget, men känner att tiden är inne att passa ansvaret vidare och istället inta en ny roll i syfte att låta det växa ytterligare och hjälpa ännu fler i vården.

Entreprenören Alex Stendahl är återigen entreprenör och snart inte längre exekutiv på InfoSolutions Sverige AB.

– Tyngsta, lättaste, lyckligaste och mest ledsamma dagen på länge – men det är rätt och det kommer gynna alla kunder, alla anställda och bolaget, avslutar han.

Vd-skiftet sker 15 maj 2023.