InfoSolutions intar scenen på Vitalis 2021

InfoSolutions är en del av konferensprogrammet på Nordens ledande konferens och mässa kring eHälsa och framtidens vård och omsorg.

Missa inte Alex Stendahl, grundare och VD på InfoSolutions, som berättar historien bakom testverksamheten för covid som en av föreläsarna på Vitalis.

Storskalig provtagningsverksamhet för covid

Februari 2020 stod Sverige utan beredskap för att kunna genomföra storskalig testning av covid-19, och idag har vi en nationellt omfattande provtagningsverksamhet som tar upp emot 200.000 prover per vecka på ett generiskt och likvärdigt sätt.

Detta är historien om resan från att smittan bara var en smitta som inte skulle slå hårt på Sverige, till idag då det är en pandemi som kräver en storskalig testverksamhet utanför sjukvårdens väggar och som inte ska kräva vårdresurser eller vårdens material.

Vi tar er med på en resa och en inblick i hur verksamheten har byggts upp, samarbeten med myndigheter och regioner och vi visar på framgångsfaktorer och vi bjuder även på en hel del misstag och avslutar med insikter och råd till framtidens beslutsfattare.

Detta är även historien och i viss mån förklaringen till varför IT-bolaget InfoSolutions har en central roll i Sveriges strategi för nationens storskaliga testverksamhet av covid-19.


Alex Stendahl är entreprenören som i sina roller inom IT, på bland annat Danderyds Sjukhus och Karolinska Universitetssjukhuset, såg behovet av att kunna skicka information elektroniskt mellan laboratorier och vårdgivare inom hälso- och sjukvården.

Med sin stora passion att förenkla IT i vården byggde han en infrastruktur kring detta och grundade företaget InfoSolutions, som i många år fungerat som navet mellan regioner, privata vårdgivare och några av Sveriges största laboratorier.

Alexander står även bakom företaget Healthcare Payment Solutions, Comachi Connecting Care och FindOut Diagnostics.

Vitalis äger rum 18-20 maj 2021 och är i år en hybridkonferens och digital utställning. Läs mer om Vitalis 2021 HÄR och säkra din plats HÄR.