Sekretess och användarvillkor

Användning av cookies

En kaka (cookie) är en liten textfil som sparas på din dator eller mobila enhet och hämtas därifrån vid senare besök på den aktuella webbplatsen. Kakor används normalt för att förbättra webbplatsen för dig som besökare. Om du använder våra tjänster förutsätter vi att du godkänner användningen av kakor.

Detaljerad information

Det finns två typer av kakor.

Den ena typen sparar en fil som ligger kvar på besökarens dator. Filen används till exempel för att du lättare ska kunna använda webbplatsen utifrån dina önskemål och intressen.
Den andra typen kallas sessionskaka. Under tiden en besökare är inne på en webbsida lagras den temporärt i besökarens datorminne. Sessionskakor försvinner när du stänger webbläsaren. Ingen personlig information som till exempel namn eller mejladress sparas om dig. På infosolutions.se används båda typerna.

Allmän information om kakor och den nya lagen om elektronisk kommunikation finns på Post- och telestyrelsens webbplats.
Mer om kakor på Post- och telestyrelsens webbplats

Analysverktyg för webbstatistik
Google Analytics
InfoSolustions webbplats använder Google Analytics för att få en bild av hur besökare använder webbplatsen. Följande kakor skapas:

_gat_UA-60364027-1 är en permanent kaka
som upphör efter 30 minuter
_ga är en permanent kaka som upphör
efter 14 månader

Information som skapas av dessa kakor genom din användning av webbplatsen (inklusive din IP-adress) vidarebefordras till och lagras av Google på servrar i USA. Informationen används för att utvärdera besöksstatistik. Exempelvis använder vi rapporter av besöken på webbplatsen för att förbättra navigation och struktur på webbplatsen. Google kan också överföra denna information till tredje part om det krävs enligt lag eller om en tredje part behandlar informationen för Googles räkning. Google kommer inte att koppla samman IP-adresser med annan data.

Om du inte vill acceptera lagring av kakor för Google Analytics
Om du inte vill att kakor lagras på din dator kan du stänga av funktionen. Det gör du i din webbläsares inställningar. Då lagras inga kakor, men du kommer inte heller att kunna använda vissa funktioner på webbplatsen. Om du inte vill att dina besök på infoSolutions.se ska visas i Google Analytics statistik kan du använda så kallade opt-out tillägg till din webbläsare.

Google Analytics ”Opt-out” tillägg till webbläsare (på engelska)
Sekretesspolicy på Google Analytics webbplats