Provstationer för vård- och omsorgspersonal

Förkylning, pollen eller har du drabbats av covid-19? Enda sättet att veta är att ta ett test.

Nu öppnas mobila teststationer på flera håll i stockholmsområdet för att ta emot vård- och omsorgspersonal.

Flera teststationer ställs nu upp för att snabbt kunna ge svar till personal som behöver kunna komma tillbaka till jobbet. Första bussen kommer att stå vid fältsjukhuset utanför Stockholmsmässan i Älvsjö. Därefter upplåter Lidl-butiker flera parkeringsplatser för de mobila teststationerna. Det enda som behövs är en remiss från en vårdinstans.

–Vi vill att vård- och omsorg ska få tillbaka den personal som tidigare suttit hemma med milda symtom och sedan i karantän under lång tid, säger Alex Stendahl, vd för Infosolution.

Vanligen driver Infosolutions bland annat Labportalen, som är en mjukvara för att skicka provtagningsremisser och provsvar. Nu är företaget en officiell partner till Folkhälsomyndigheten i arbetet med att öka tillgängligheten för tester av covid-19. Den mobila teststationen görs i samarbete med transportföretaget Samtrans. Analysen görs av laboratoriet A23. Uppställningsplatser för testcentret upplåtes av Stockholmsmässan i Älvsjö och hos matvarukedjan Lidl i Upplands Väsby och Vallentuna.

Bildtext: 1. Alex Stendahl, vd, Infosolution och Kenneth Holm, affärsutvecklare Samtrans utanför Stockholmsmässan. 2. Tester för vård- och omsorgspersonal delas ut vid fältsjukhuset utanför Stockholmsmässan.

För praktiska frågor kring provtagning, kontakta Anna Apelgren, chef för kundservice, InfoSolutions, anna.apelgren@infosolutions.se. Tel:  070-783 90 27

För frågor kring avtal och bakgrund till initiativet att starta mobila testcenter, kontakta Alex Stendahl, vd InfoSolutions, alex@infosolutions.se Tel: 070-855 61 14

Kommunikation och pressfrågor, kontakta Hanna Brodda, hanna.brodda@mediefy.se Tel: 070-4834300

InfoSolutions driver bland annat Labportalen som skickar digitala remisser och provsvar för provtagning för drygt 1000 vårdgivare i Sverige.