Trevlig sommar!

Nu värmer solen oss och semestern är nära. Jag ska ta och summera året så här långt för oss på InfoSolutions, och det har verkligen varit ett händelserikt år även om bara halva året gått.

Så sent som för någon vecka sedan kunde man igen läsa om oss i tidningarna, men denna gång för att vi hade ett intrång i vår produkt LabPortalen, och jag ska vara ärligt med att det var stunder då vi tvivlade på överlevnad.

Cybersäkerheten är ett hot vi måste ta på största allvar i vår bransch som innan varit ganska undantagna för angrepp. Med hjälp av experter och ett otroligt engagemang i teamet kunde vi konstatera låg påverkan och samtidigt säkra upp mot nya angrepp. Det finns mycket att lära sig och vi vill gärna dela med oss av den erfarenheten till branschen.

I februari vann vi upphandlingen av Folkhälsomyndighetens uppdrag för storskalig nationell testning av Covid-19 och uppdraget har pågått i en väldig hastighet med många och snabba ändringar. I ett tal rubricerar jag vår resa som ”Krigsåret” och även om 2021 har varit mer under kontroll så är vi kvar mitt i matchen där det inte tillåts att släppa garden en sekund innan man åker på en ny smäll. Vi har ett fantastiskt team både av InfoSolutions och av konsulter men även från Folkhälsomyndigheten själva. Nu i sommar skalar vi ner verksamheten för antal tester minskar drastiskt. Vad hösten ger oss vet vi inte, men vi är redo. Se kortfilmen om vår resa under krigsåret 2020 HÄR>>.

InfoSolutions är närmare 40 personer nu och vi har flera nya ansikten och röster som kommer hjälpa er under hösten med nya lösningar. Vi driver en komplex affär med många integrationer och i en bransch som inte är självklar, därför är det en viktig tid för en ledningsgrupp att få alla ombord så snabbt som möjligt, men jag tycker att det går väldigt bra. Så det är med stor glädje jag kan välkomna er till kontakt med våra nya ansikten på InfoSolutions i höst.

Vi har ett par projekt som jag ändå vill framhäva, och ett av dem har ett syfte att hitta och utrota Hepatit-C. Ett annat är vår satsning på Connect som ska göra det absolut självklart och superenkelt att koppla upp vårdens PNA-instrument för automatisk avläsning och vidare sändning av resultaten in till ert journalsystem. Detta är vi inte först med, men vi ska göra det automatiserat, självklart och med en anslutning som inte kräver projekt. I höst hoppas vi även kunna se mer av vårt provtagningsnätverk som är under uppskalning.

Det har varit ett arbetsamt första halvår och jag ser fram emot en semester nu.

Jag önskar er alla en riktigt trevlig sommar och semester och tid att ladda upp batterierna för i höst tror jag på en höst vi aldrig sett förut.

Alex Stendahl, vd InfoSolutions