Vi har fått nya unika erfarenheter – nu vill vi dela med oss

Det var våren 2020 som vi fick igång möjligheten att testa sig för covid-19. Att vi skulle ha testverksamhet i de flesta regioner och jobba med myndigheterna i fronten mot coronan i nära två år hade jag förstås ingen aning om då.

Nu har vi testat nära fem miljoner människor och börjar ana slutet för denna resa. I veckan har endast 580 i Sverige testat positivt för det dödliga viruset och allt fler regioner tar själva över den minskande testverksamheten.

Vaccinet ser ut att ha vunnit kampen för denna gång, som många gånger tidigare i människans historia.

Nu börjar tiden efter pandemin.

Visst är vi väl för alltid lite förändrade av det vi varit med om? Det nya normala blir kanske inte till det yttre så annorlunda från tidigare, men våra erfarenheter kommer för alltid att ha förändrat oss.

På InfoSolutions har vi nya unika erfarenheter, ny kunskap och förstås en stark känsla av att allt är möjligt. Ordet samarbete har fått en ny innebörd och svensk vård har visat att förändringar går visst att göra. Digitaliseringen har tagit fart och nu ska de sista hindren bort. Se gärna filmen från vårt frukostmöte i oktober om Digitaliseringens tre utmaningar.

Många har jobbat hårt under pandemin och några av de i fronten är Sveriges laboratorier. Stora investeringar görs och med våra nätverk Lab2Lab och LabPortalen knyts nu alla samman för att tackla nya och gamla sjukdomar. Som vi har lärt oss ännu mer nu; det vi har koll på, det kan vi också bota. Det vi kan göra tillsammans, det blir också bäst.

Alex Stendahl, vd, InfoSolutions.